ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

“Prodaje” vikenda!

Brojni kladioničari tokom vikenda igraju na tkz. “sigurice”, odnosno na timove koji su veliki favoriti za pobedu. Ipak, česta je pojava da ljubitelji sportske prognoze budu neprijatno iznenađeni rezultatima, odnosno da brojni klubovi širom Evrope potpuno podbace i odigraju veoma slabu utakmicu i samim tim pošalju mnoštvo tiketa u “zaborav”.

Stoga, da vidimo ko je ovog vikenda žargonski rečeno “prodao”…

VILJAREAL – Valjadolid 1:2

U minulom kolu su na gostovanju uspeli da savladaju aktuelnog prvaka Španje i Evrope, madridski Real, a ovoga vikenda poraz na svom terenu od tima koji se bori za opstanak. Gosti su poveli već u drugom minutu utakmice, da bi do kraja poluvremena uspeli u da dupliraju vodstvo. U nastavu popularna „Žuta podmornica“ uspela je samo da ublaži poraz.

BAJERN MINHEN – Hofenhajm 1:1

Očigledno je ubedljiv poraz na strani protiv Mančester Sitija (3:0) u prvom meču 1/4-finala Lige Šampiona dosta uzdrmao nemačkog velikana. „Bavarci“ su imali minimalnu prednost nakon prvog dela igre, ali to nije bilo dovoljno da dođu i do pobede. Gosti iz Zinshajma koji u poslednje vreme igraju sve bolje i bolje su tako osvojili veoma bitan bod u borbi za opstanak u Bundesligi.

Čavez – BENFIKA 1:0

Drugi vezani poraz za Benfiku u nacionalnom prvenstvu Portugala. Nakon neuspeha na svom terenu u velikom derbiju od Porta, sada itekako neočekivan poraz protiv tima iz sredine tabele, koji je do trijumfa došao pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena. „Orlovi“ su i dalje na liderskoj poziciji na tabeli, ali sa samo četiri poena prednosti u odnosu na Porto, te je „trka“ za šampionsku titulu sada znatno zanimljivija.

SPORTING – Aruka 1:1

U 33. minutu domaćini su promašili jedanaesterac, a „kazna“ je stigla samo pet minuta kasnije. U drugom delu igre lisabonski klub je uspostavio apsolutnu dominaciju na terenu, a poraz su izbegli zahvaljujući uspešno realizovanim drugim penalom na utakmici. Ipak, ovaj „kiks“ im značajno imanjuje šanse da izbore plasman u Ligu Šampiona, dok je sa druge strane Aruka nastavila sa sjajnim rezultatima ove sezone, te zauzimaju visoku petu poziciju na tabeli.

TOTENHEM – Bornmut 2:3

Izuzetno uzbudljiva utakmica odigrana je u Londonu. „Pevci“ su prvi postigli pogodak, ali su „Trešnjice“ do kraja prvog poluvremena poravnale skor na semaforu. U uvodnim minutima drugog dela igre, gosti su u potpunosti preokrenuli rezultat u svoju korist, a prava drama dogodila se u sudijskoj nadoknadi vremena. Naime, londonski tim je do poravnanja u 88. minutu, da bi u petom minutu nadoknade Bornmut postigao treći gol i tako ponovo šokirao domaće navijače. Totenhem je tako ostao izvan TOP 4 zone, dok su gosti osvojili „zlata vredne“ bodove u borbi za opstanak u eliti.

INTER – Monca 0:1

Inter je u Ligi Šampiona nadomak plasmana u polufinale, ali zato imaju zaista ogromnih problema u nacionalnom šampionatu Italije. Za milanski klub ovo je bio peti uzastopni prvenstveni susret na kojem nisu stigli do trijumfa, odnosno osvojili su samo jedan jedini bod na spomenutim utakmicama, što je zaista katastrofalan učinak. Time, značajno komplikuju svoju situaciju oko plasmana među TOP 4 timova, jer je konkurencija dosta velika.

NAPOLI – Verona 0:0

Izuzetno slabu utakmicu odigrali su „Napolitanci“. Ipak, to se i moglo očekivati usled ogromne bodovne prednosti koje imaju na vrhu tabele, kao i revanša koji im predstoji protiv Milana u okviru 1/4-finala Lige Šampiona, nakon poraza u prvom duelu, te su zasigurno mislima itekako bili usmereni ka tom duelu. Samo jedan udarac u ovkir gola, dovoljno govori o njihovoj igri. Sa druge strane, osvojila bod u Napulju, ali su i dalje jedini tim u ligi ove sezone bez pobede na gostovanjima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje