ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Proslavljeni „bombarder“ odlazi u penziju

Jedan od ponajboljih rukometaša svih vremena – Mikel Hansen u toku dana na konferenciji za medije objavio je da na kraju aktuelne sezone završava svoju profesionalnu karijeru.

36-godišnji levi bek bi svoje poslednje nastupe trebao da ima sa reprezentacijom Danske ovoga leta na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Već skoro 20 godina imam privilegiju da živim od sporta koji volim. Igrao sam za neke od najvećih klubova na svetu. Sada mislim da sam došao do trenutka gde mogu da se posvetim nekim drugim stvarima. Zbog toga osećam da je ovo leto savršeno vreme za kraj karijere. Uvek ću imati ogromnu ljubav prema sportu“, istakao je danski „bombarder“.

Hansen ima aktuelni ugovor sa Alborgom do leta 2025. godine, ali sada izvesno neće ga do kraja završiti. Pored Alborga, tokom svoje karijere nastupao je i za – AG Kopenhagen, Barselonu, GOG i Paris Sen Žermen.

U tri navrata izabran je za najboljeg igrača na svetu (2011, 2015, 2018), a sa nacionalnim timom osvojio je brojne medalje sa Evropskih i Svetskih prvenstva, kao i sa Olimpijada.

Hansen će se od rukometa „oprostiti“ u Parizu predstojećeg leta, a podseća radi i legendarni reprezentativac Francuske – Nikola Karabatić je uveliko najavio da će i njemu Olimpijada 2024. godine biti poslednje takmičenja na kojem će nastupati.

Samim tim, svet rukometa uskoro ostaje bez dve svoje velike zvezde koje odlaze u zasluženu penziju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje