petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Proslavljeni golman objavio kraj karijere

Jedan od najboljih golmana u protekle dve decenije – Iker Kasiljas saopštio je svoju odluku da je okončao svoju profesionalnu karijeru.

38-godišnji čuvar mreže je tako nakon 22. godina igranja na seniorskom nivou „okačio rukavice o klin“, a svoj poslednji duel odigrao je još u maju prošle godine kada je doživeo je srčani udar, što ga je i udaljilo sa terena.

„Kasiljas me dirnuo svojim ponašanjem, jer je pre objave kandidature došao u Porto i na zajedničkom ručku saopštio mi je da je doneo odluku da će završiti igračku karijeru. Imao je sjajnu karijeru u kojoj je branio samo za dva kluba i znamo da su mu oba u srcu“, rekao je predsednik Porta, Horhe Nuno Pinto da Košta.

Kasiljas je „dete“ Real Madrida za koji je odigrao 725 utakmica, pre nego što je 2015. godine potpisao za Porto. Tokom svoje bogate karijere osvojio je mnogo trofeja (ali i brojna individualna priznanja), od kojih su najveći – 5 titula prvaka Španije, tri trofeja u Ligi Šampiona, naslov prvaka Portugala, a sa reprezentacijom Španije u dva navrata je bio šampion Evrope i jednom svetski prvak.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje