četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prva prepreka Rubina u kupu – nezgodni sibirski “Orlovi“!

Aktivnosti u ruskom nacionalnom kupu i dalje ne prestaju. Nakon jučerašnje utakmice između Urala i Krasnodara kojom je otvoren prolećni deo sezone u Rusiji, očekuju nas još 3 susreta koja će se odigrati na samom početku marta meseca. Jedna od tih utakmica odigraće se od 13 časova na “Centralnom stadionu“ u Kazanju gde će se sastati domaći Rubin iz Kazanja i drugoligaška ekipa Sibira iz Novosibirska.

Rubin iz Kazanja jedan je od retkih ruskih klubova koji je nedavno završene zimske pripreme odigrao na zaista visokom nivou. Od 26. januara do 23. februara na pripremama u Španiji odigrali su 8 utakmica, a zabeležili su čak 6 pobeda, 1 remi i 1 poraz. Možda i najbolji utisak ostavili su tokom utakmice koju su odigrali protiv trenutnog lidera u ruskom prvenstvu, Spartaka iz Moskve, kada su “Tatari“ uspeli da slave sa ubedljivih 4:2, iako je moskovska ekipa prva postigla gol. Glavni trener Havi Grasija uspeo je da dodatno sklopi i još više očvrsne ekipu koja je imala veoma loš start sezone uprkos dolascima zvučnih imena tokom prošlog leta. U odnosu na prvih nekoliko premijerligaških kola u jesenjem delu sezone kada se forsirao više napadački stil igre, trenutna situacija je nešto drugačija, te je ovaj izbalansirani sastav dosta efikasniji od onog ofanzivnog. Što se tiče aktivnosti za vreme zimskog prelaznog roka, Rubin je postao jedina ekipa koja nije dovela niti jednog igrača u svoje redove (ne računajući Tom iz Tomska koji je u ozbiljnim finansijskim problemima), dok su se sa druge strane oprostili od 8 dosadašnjih igrača. Iskusni napadač Marko Dević (10n/2g/0a) postao je novi član Rostova, krilni igrač Samuel “Samu“ Garsija (15n/1g/0a) poslat je na pozajmicu do kraja sezone u španski Leganes, štoper Emil Bergstrem (5n/0g/1a) pozajmljen je švajcarskom Grashopersu, levi bek Kris Mavinga (0n/0g/0a) preselio se u američki Toronto, centralni vezista Mahomed Ozdojev (12n/0g/0a) drugi deo sezone provešće na pozajmici u Tereku, centralni vezista Maksim Batov (5n/0g/1a) prodat je Anžiju, štoper Solomon Kvirkvelija (1n/0g/0a) kao novi klub izabrao je moskovsku Lokomotivu, dok je golman Aleksandr Filjcov (3n/-6g) postao drugi igrač Rubina koji je prešao u Anži. Iskusnom španskom stručnjaku problem za susret može predstavljati eventualni izostanak napadača Rubena Ročine (17n/2g/4a) koji je povredio ligamente za vreme poslednje pripremne utakmice protiv Mjondalena, koga je ruska ekipa uspela da savlada rezultatom 1:0. Po pitanju prve zvanične utakmice u 2017. godini Grasija je izjavio: “Veoma sam zadovoljan kako su prošle pripreme i kako su se igrači pokazali. Naš zadatak je bio da otkrijemo kakav stil igre leži momcima, a pohvaliću se da smo to veoma uspešno obavili. Ušli smo u odličnu formu i nadam se da ćemo to pokazati i protiv uvek neprijatnog Sibira“.

Sibir iz Novosibirska iako se trenutno nalazi na donjem delu tabele u Fudbalskoj Nacionalnoj Ligi (drugoj ligi) slovi za jednog od najnezgodnijih klubova u Rusiji. Vešto su uspevali da nameću svoj ritam ekipama poput moskovskog Dinama, Fakela, Tosna, Jeniseja, ali u poslednjih nekoliko kola igrači su dosta izgubili motivaciju i samopouzdanje, prvenstveno zbog toga što mladi napadači i ofanzivni vezisti nemaju prostora da se iskažu u poprilično defanzivnom stilu igre koji je do skora forsirao trenutni glavni trener Sergej Kirsanov, a pre njega i Evgenij Perevertajlo. S’ obzirom da je nekoliko puta dolazilo do bojkotovanja treninga od strane tih mlađih fudbalera, Kirsanov je uz dogovor sa iskusnijim članovima Sibira uspeo da stvori veoma izbalansiran stil igre koji je delimično urodio plodom tokom nedavno završenih zimskih priprema. “Orlovi“ su na pripremama u Turskoj zabeležili 3 pobede, 1 remi i 2 poraza. U periodu od 5. do 26. februara fudbaleri Sibira zgromili su omladince Tjumenja sa čak 6:0, mađarski Balmazujvaroš sa 4:1 i danski Helsinger sa 3:1, remizirali su sa kazahstanskim Tarazom 1:1, dok su poraženi od litvanskog šampiona Žalgirisa sa 3:2 i beloruskog Šahtjora sa 1:0. Tokom zimskog prelaznog roka Sibir se rastao samo sa dvojicom fudbalera, dok u svoje redove doveli trojicu. Centralni vezista Araik Ovsepjan (12n/0g/2a) prodat je rezervnom klubu Krasnodara, dok je krilni napadač Nikita Gluškov (25n/1g/2a) nastavak svoje karijere pronašao u Uralu iz Jekaterinburga. Što se tiče dolazaka, desni bek Kiril Kopajev, centralni vezista Nikolaj Ogurcov i napadač Aleksej Mihejev postali su prvotimci ovog kluba, s’ obzirom da su se odlično pokazali u dresu Sibira-2. Što se tiče izjave trenera ovog puta ostaćemo uskraćeni, s’ obzirom da je Kirsanov do sada odbio nekoliko uglednih sportskih portala uz reči da sve što ima da kaže ostavlja za pres-konferenciju pred utakmicu sa Rubinom.


Kup utakmice u kojima se sastaju ekipe iz različitih ligaških nivoa oduvek su predstavljale pravu zamku za “naivne“ kladioničare. U ovom slučaju dodatan problem predstavljaće i činjenica da su Rubin i Sibir dosta menjali svoje stilove, te još uvek ne možemo da znamo koji je konačan. Zbog svega toga mi vam ne savetujemo da na svoj tiket stavljate utakmicu između Rubina i Sibira, te da je najbolja opcija zaobilaženje tog duela.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje