Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je svoju prvu titulu u karijeri. On je u finalu pobedio mladu nadu Australije Aleksa De Minaura sa 2-1, po setovima 1-6 6-4 7-5.

Meč je bio pun inteziteta, dugih razmena i što je najbitnije fantastičnih poena.

De Minaur ponesen dobrim igrama u Brizbejnu i ovde u Sidneju u meč ulazi kao da mu to nije prvo ATP finale. Svaki poen je zavisio od njega, a Medvedev je bio samo nemi posmatrač. De Minaur je oduzeo 3 puta servis Medvedevu i činilo se da će ovo biti još jedna sjajna partija mladog Australijanca.

Ipak, takav tempo nije mogao da drži tokom celog meča, i može se reći da tu leži njegovo neiskustvo. Počeo je polako da gubi dah, a Medvedev mic po mic da preuzima konce igre. To je rezultovalo brejkom u sedmom gemu drugog seta i Medvedev osvaja drugi set.

U trećem setu Medvedev je bio u psihološkoj prednosti. Odmah na startu seta pravi dva brejka i dolazi do vođstva od 4-1.
Činilo se da De Minaur nema šanse za povratak, ali u igru ga je vratio Medvedev kome je ruka počela da drhti.

Na 4-1 Medvedev pravi dve duple greške i time vraća De Minaura u igru. Očigledna je bila nervoza Medvedeva koji kasnije nije uspeo da iskoristi meč loptu na servis De Minaura.
Publika je bila u transu i počela da vrši enorman pritisak na Medvedeva koji nije uspeo da odservira za pobedu pri rezultatu 5-4 za njega.

Taman kad su svi mislili da će De Minaur i konačno da preokrene meč u svoju korist, izdao ga je servis pa je tako Medvedev uspeo da napravi brejk za 6-5 i na kraju odservira za prvu titulu u karijeri.

Pored titule Medvedev je zaradio i ček na 83 650 dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.