subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prvenac za Karaceva u Dubaiju

Ruski teniser Aslan Karacev pobednik je turnira u Dubaiju. Fenomenalni Rus je u finalu savladao Južnoafrikanca Lojda Herisa rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:2.

Iako rezultat pokazuje da je Karacev rutinski pobedio, ova pobeda je bila sve samo ne rutinska. Pobednika meča su odličile iskorišćene prilike. Karacev je svoje znao da iskoristi, dok je Heris svoje propuštao u serijama, i za to na kraju bio kažnjen.

Bolje otvaranje meča je imao Karasev. Rus veoma brzo stiže do brejka i vođstva od 3:1. Već u sledećem gemu Heris je imao brejk loptu za ribrejk, ali je nije iskoristio. Do kraja seta Karacev je imao još nekoliko prilika za dupli brejk, no onaj sa početka meča je bio dovoljan da povede sa 1:0.

Drugi set sličan scnenario. Karacev pravi brejk i za vođstvo od 2:0. Meč je bio u egalu do rezultata 3:2 za Karaceva. U tom gemu Heris je imao brejk loptu za potpuni povratak u set, ali ponovo ne koristi šansu. I za to je bio kažnjen, jer je Karacev već u sledećem gemu napravio još jedan brejk i rutinski priveo meč kraju.

Ovo je prva titula u karijeri za Aslana Karaceva koji je pokazao da plasman u polufinale Australijan opena nije slučajnost. Ova titula će mu doneti veliki napredak na ATP listi, te će Karacev od ponedeljka biti među 30 najbolji tenisera na svetu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje