utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverevu titula u Akapulku

Nemački teniser Aleksander Zverev pobednik je turnira u Akapulku. Zverev je u velikom finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:3) i tako došao do svoje 14. titule u karijeri.

Finale kao finale je opravdalo svoj epitet. Prvi i drugi nosilac na turniru su odigrali sjajan meč, a spretniji i sretniji je bio Zverev.

U prvom delu prvog seta Cicipas je bio dosta bolji igrač. Imao je Grk brejk prednosti i nekoliko brejk šansi sredinom seta da prelomi prvi set u svoju korist, ali nije ih iskoristio. Od tog trenutka se sve menja, jer Zverev pravi seriju od četiti gema i „krade“ prvi set.

Drugi set donosi još veću borbu. Meč je bio u egalu sve do finaša prvog seta kada Zverev prvi pravi brejk. Imao je Nemac 5:4 i servis za pobedu, ali uporni Cicipas nije odustajao. Grk uzvraća ribrejkom. Nakon toga usledio je jedan dramatičan gem u kojem je Zverev imao čak pet šansi za još jedan brejk, ali ih je sve propustio. Malo je falilo da Nemac za to bude kažnjen, jer je Cicipas imao set loptu na servis Zvereva, ali Zverev pronalazi svoje udarce i odvodi set u taj brejk.

U taj brejku mirnije ruke je bio Zverev. Nemac je uspeo čak tri puta da oduzme servis protivniku, što je bilo više nego dovoljno za titulu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.tennisworldde.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje