petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prvenac za Umbera u Ouklendu

Francuski teniser Ugo Umber osvojio je titulu na turniru u Ouklendu. Mladi Francuz je u finalu savladao sunarodnika Beonu Pera rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:2) 3:6 7:6 (7:5), i tako došao do prve titule u karijeri.

Jako stresan meč za Umbera koji je ovo mogao da reši u dva seta. Tokom prvog seta je on bio bolji igrač, u dva navrata je imao brejk prednosti i nakon toga još nekoliko set lopti, ali moralo se kroz taj brejk. Na njegovu sreću Per je bio u lošem ritmu, te je Umber poveo sa 1:0.

U drugom setu sličan scenario samo sa mnogo manje brejkova. Per je popravio svoju igru i brejkom u ranoj fazi seta prelomio taj deo igre u njegovu korist. Usledio je treći set u kojem je viđena velika drama. Umber je stigao prvi do brejka, ali daleko je bio kraj meča. Kako se meč bližio kraju bilo je evidentno da Umber oseća veliki pritisak. Per je u jednom gemu imao tri vezane brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Ipak, pri servisu za pobedu Umber je poklekao i stariji Franuz se vratio u meč. Per je imao psihološku prednost u taj brejku, ali Umber je sjajno servirao i na kraju zasluženo došao do pobede.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.asbclassic.co.nz/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje