ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Radnički i Novi Beograd igraju odlučujući meč za titulu (20:00, RTS)

U sredu od 20 sati u Kragujevcu se igra treća, odlučujuća utakmica finalne serije plej-ofa, između Radničkog i Novog Beograda. Kragujevčani su posle peteraca u prvom meču poveli, ali je Novi Beograd na svom bazenu slavio sa 14:11 i tako izborio majstoricu.

Ovo će biti šesti međusobni susret ovih ekipa, a u svih pet je bilo veoma zanimljivo. Novi Beograd je slavio na startu sezone sa 11:8, da bi se Radnički revanširao u polufinalu Kupa pobedom od 13:9, iako je Novi Beograd poveo 4:0. Treći susret je odigran u drugom delu Super lige, kada su Kragujevčani slavili 8:7 i tako preuzeli lidersku poziciju od Novog Beograda. Naredna dva meča su bila u finalnoj seriji plej-ofa i nema sumnje da nas i večeras očekuje još jedan zanimljiv meč, gde će pobednik po prvi put u klupskoj istoriji stići do titule šampiona Srbije.

Radnički ima sjajnu sezonu. Igrao je u finalu Kupa, stigao do četvrtfinala Kupa Evrope, osvojio je Regionalnu ligu i večeras ima priliku da napravi istorijski rezultat.

Sa druge strane, Novi Beograd je mlad klub, koji je napravio dobar tim na početku sezone, ali ekipa Vladimira Vujasinovića još uvek nije napravila značajniji uspeh. Stigli su do osmine finala Kupa Evrope, poraženi su od Radničkog u polufinalu Kupa i silno žele da osvoje titulu.

Novi Beograd će mnogo kvalitetniji sastav imati u narednoj sezoni, u kojoj će igrati i Ligu šampiona, a već je poznato da će za ovaj klub zaigrati Duško Pijetlović, Radomir Drašović i Angelos Vlahopulos, Pominju se i druga pojačanja, poput Dušana Mandića i Nikole Jakšića, ali će sve biti jasnije posle finalnog turnira Lige šampiona, koji se održava u Beogradu od četvrtka do subote.

– Odigrali smo izuzetno loše, nismo ispoštovali ništa od zadataka i dogovora iz svlačionice. U napadu nije bilo toliko problematično, koliko u odbrani, što nas je na kraju koštalo poraza. Nismo zaslužili trijumf u toj utakmici i mislim da je Novi Beograd opravdano izborio majstoricu – rekao je zvaničan sajt Radničkog prvi centar Nebojša Toholj i nastavio:

– Igramo poslednju utakmicu izuzetno duge i naporne sezone. Rano smo počeli da treniramo zbog epidemije koronavirusa i sezona se baš odužila. Međutim, siguran sam da možemo da se izdignemo i posle dve loše partije pružimo najbolju utakmicu do sada. Na našem bazenu bićemo silno motivisani da donesemo Kragujevcu dugo željeni pehar šampiona Srbije – kazao je Nebojša Toholj.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje