petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rampa za Igu Švjontek!

Češka teniserka Linda Noskova napravila je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Australijan opena. Mlada Čehinja je u okviru treće runde uspela da izbaci prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Posle velike borbe rezultat je bio 2:1, po setovima 3:6 6:3 6:4.

Niko nije ni slutio da može doći do velikog iznenađenja nakon prvog seta. Švjontek je u svom stilu lako osvojila prvi set i činilo da se ide sve u pravom smeru po nju.

Ipak, u drugom setu stvari se polako menjaju. Noskova je zaigrala mnogo bolje, počela lakše da osvaja svoje servis gemove i tako polako prebacije pritisak na protivnicu. Prva kriza u igri Švjontek viđena je u osmom gemu kada je izgubila servis bez osvojenog poena. Nakon toga Noskova lako servira za izjednačenje.

Evidetno je bilo da je gubitak drugog seta uzdrmao poljsku teniserku. Nervoze je bilo sa obe strane, što je rezultovalo da vidimo po brejk na startu drugog seta. Nekako je Švjontek izgledala mnogo nervoznije. Više se mučila, a završni udarac Noskova zadaje u sedmom gemu kada pravi brejk i nakon toga zatvara meč u svoju korist.

Po prvi put u svojoj karijeri Linda Noskova će igrati u drugoj nedelji grend slema, a tamo je će igrati protiv bolje iz duela Svitolina/Golubić.

Ostali rezultati:

Kalinskaka – Stivens 6:7 (8:10) 6:1 6:4
Jastremska – Navaro 6:2 2:6 6:1
Ženg – Vang 6:4 2:6 7:6 (10:8)
Dodin – Burel 6:2 6:4
Blinkova – Paolini 6:7 (1:7) 4:6
Azarenka – Oštapenko 6:1 7:5

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje