utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

RB Lajpcig realizovao dva velika „posla“!

Nemački bundesligaš – RB Lajpcig na svom oficijalnom sajtu je potvrdio transfere – Tima Vernera i Benjamina Šeška.

Verner ima 26 godina, igra na poziciji napadača, a dolazi za sumu od 20 miliona eura (plus bonusi) iz redova engleskog tima, Čelzija. Nemački reprezentativac je stavio potpis na četvorogodišnji ugovor (uz platu od 5 miliona eura po sezoni) i odabrao dres sa brojem 11.

Nemac nakon dve godine odlazi iz redova londonske ekipe u kojoj se nije najbolje prilagodio, te se vratio među popularne „Crvene bikove“ za koje je predhodno nastupao od 2016. do 2020. godine (159 utakmica – 95 golova).

„Veoma sam srećan što mogu ponovo da igram za RB Lajpcig. Proveo sam odličan period ovde između 2016. i 2020. godine, kada smo kao novajlije u ligi igrali sjajno. Za mene je bio dostojanstven odlazak što sam napustio klub kao rekorder, ali to je sada prošlost i sada gledam napred, jer smo se i ja i klub razvili u poslednje dve godine“, kazao je Verner.

 

Novo pojačanje RB Lajpciga postao je i talentovani golgeter – Benjamin Šeško (19). Za usluge slovenačkog napadača izdvojeno je 24 miliona eura, koliko pripada prvaka Austrije, RB Salzburgu. Talentovani fudbaler je sa nemačkim klubom potpisao ugovor do leta 2028. godine, ali će do narednog leta ostati u RB Salzburgu na pozajmici, pre dolaska među „Crvene bikove“.

„Veoma sam srećan što ću se preseliti u Lajpcig 2023. godine i da je transfer potvrđen. U pitanju je jedan od najboljih klubova u Nemačkoj, ali i u Evropi. Fokus mi je na predstojećoj sezoni sa Salcburgom, koju želim da iskoristim da nastavim da napredujem i ostvarim što više uspeha“, rekao je reprezentativac Slovenije.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje