ponedeljak, 13. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Reprezentacija Srbije krenula po treće svetsko zlato!

Reprezentacija Srbije juče je otputovala na Svetsko tekbol prvenstvo, koje se ove godine održava na Tajlandu, od srede 29. novembra do 3. decembra.

Nikola Mitro i Bogdan Marojević koji su 2021. godine na Svetskom tekbol prvenstvu u mestu Gljivice (Poljska), a zatim 2022. godine u Nirnbergu (Nemačka) doneli zlato Srbiji u kategoriji muški dubl, u narednih nekoliko dana uspeh će pokušati da ponove u Bangkoku.

Marojević će u nacionalnom dresu zaigrati i u kategoriji singl. U ženskom singlu će se okušati Anastasija Lemajić, koja će u paru sa Majom Umićević nastupiti u kategoriji ženski dubl.

Pored toga, Nikola Mitro i Maja Umićević će nastupiti i u kategoriji miks dubl.

Ovo je pravi praznik sporta zasnovanog na fudbalu koji se igra na zakrivljenom stolu, a u publici će biti i planetarni ambasador teqball sporta, legendarni Ronaldinjo.

Organizator Svetskog tekbol prvenstva je kao i do sada Svetska tekbol federacija (FITEQ) u čijem članstvu je preko 150 nacionalnih tekbol saveza u svetu među kojima je i SRBTEQ.

Mitro, Marojević, Umićević i Lemajić na Svetsko prvenstvo odlaze kao najbolje rangirani takmičari i takmičarke iz Srbije na rang listi FITEQ-a, a sa njima će biti selektor Stevan Popov i predsednik SRBTEQ-a Ognjen Paripović koji očekuju da će se zastava Srbije još jednom zavijoriti na pobedničkom postolju. Srbija ima sjajne sportiste i sportistkinje za sva takmičenja. U sjajnoj su formi i imamo razloga da očekujemo još medalja. Pozivamo sve tekerse u Srbiji, i igrače i fanove tekbola, kao i predstavnike medija da od 29. novembra do 3. decembra, bodre naš tim. Svi mečevi će moći da se prate preko You tube Teqball kanala, dok će finalni biti odigrani uz televizijski prenos na Euro sportu 1.

Sa ponosom ističemo i da je treći put za redom, nacionalni dres Srbije za Svetsko tekbol prvenstvo izradila Puma, jedan od vodećih globalnih brendova među proizvođačima sportske opreme. Ove godine ti dresovi su izrađeni ultraweave tehnologijom koja je izuzetno lagana i koja će pomoći da naš tim bude još dinamičniji. Posebnu čast svakako predstavlja i samo saznanje da je ovo prva Pumina saradnja u oblasti takmičarskog teqball sporta u svetu.

SRBTEQ od srca zahvaljuje MAXBET-u koji je od 2021. godine prepoznao potencijal teqball sporta, entuzijazam Saveza, sportista i fanova i zaista pomogao egzistenciju ovako mladog sporta u našoj zemlji. Zahvalni smo i raduje nas i njihova ovogodišnja podrška u borbi za svetsko zlato, ali i saznanje da će se ta saradnja nastaviti i u narednoj godini zajedničkim projektima u pravcu razvoja teqball sporta u Srbiji i širenja vrednosti na kojima je on zasnovan. Isto tako, veliku zahvalnost dugujemo i Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za sport, koji je našoj reprezentaciji omogućio da čitave godine trenira u Velikoj dvorani Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“, u najboljim mogućim uslovima.

SRBTEQ

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje