subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Reprezentativac Makedonije karijeru nastavlja u Bundesligi

Nemački bundesligaš – RB Lajpcig na svom oficijalnom sajtu potvrdio je dolazak reprezentativca Makedonije – Elifa Elmasa.

24-godišnji vezista je došao u transferu vrednom 25 miliona eura iz redova italijanskog prvaka, Napolija. Sa upravom „Crvenih bikova“ potpisao je saradnju sve do leta 2028. godine. Odabrao je broj 6 na dresu.

„Za mene je ostvarenje snova što sam prešao u Bundesligu i što ću igrati za RB Lajpcig. Stil igre koji neguju ovde meni savršeno odgovara. Ovaj tim je dobar miks mladih top talenata, koji ovde mogu da se razvijaju, a ima i pojedinaca sa dosta iskustva. Zbog svega toga prelazak u Lajpcig je za mene pravi potez“, rekao je makedonski fudbaler.

Elmas nakon četiri i po godine odlazi iz Napolija za koji je odigrao 189 utakmica i sa kojim je minule sezone uspeo da osvoji titulu prvaka Italije. Predhodno, ponikao je u ekipi Rabotničkog, a pre dolaska u Italiju, dve sezone nosio je dres turskog Fenerbahčea.

Sa druge strane, RB Lajpcig je doveo pojačanje na sredini terena, pre svega u fazi kreacije, nakon odlaska klupske legende – Emila Forsberga.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje