petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Repriza skandinavskog derbija u Parizu

Poznat je još jedan četvrtfinalni par u muškom delu Rolan Garosa. Za plasman u polufinale će se boriti starti znanci Kasper Rud i Holger Rune.

Biće to repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala u kojem je bolji bio Rud, a ujedno i prilika za revanš Ruda, jer je Rune nedavno u Rimu slavio sa 2:1.

Prvi je plasman u četvrtfinale obezbedio Kasper Rud pobedom na nezgodnim Nikolasem Jarijem. Čileanac u poslednje vreme igra veoma dobar tenis i dobio je Ruda u Ženevi koju je osvojio. Očekivano, viđena je velika borba, ali Rud je uspeo da odbije sve napade protivnika i reši taj set kroz tri seta. Rezultat je po setovima bio 7:6 (7:3) 7:5 7:5.

(2) Roland-Garros on Twitter: „Back-to-back quarterfinals 🇳🇴 In a tight three sets, it’s @CasperRuud98 who comes out on top over Jarry 7-6(3), 7-5, 7-5. #RolandGarros https://t.co/PNsacfGNPc“ / Twitter

Mnogo neizvesniji bio je meč Holgea Runea. Mladi Danac je posle tri sata i 59 minuta savladao Argentinca Franciska Serundola. Rezultat je bio 3:2, po setovima 7:6 (7:3) 3:6 6:4 1:6 7:6 (10:7).

(2) Roland-Garros on Twitter: „UNREAL 🤯 @holgerrune2003 closes out a five-set thriller against Cerundolo for a spot in the quarters👊 #RolandGarros https://t.co/azW2YaIF6z“ / Twitter

Bez ikakve sumnje najkvalitetniji meč u dosadašnjem delu turnira za koji se može upotrebiti floskula “ da su obojica zaslužili da prođu dalje“. Prosto, u odlučujućim trenucima pobedio je hrabriji igrač, a to je bio Rune. Danac je napadao i to mu se isplatilo.

Tako će u sredu Rud i Rune po šesti put odmeriti snage, a trenutni skor je 4-1 za Ruda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje