četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ribakina i Sabalenka za titulu u Melburnu

Poznate su finalistkinje Australijan opena. U subotu će za veliku titulu igrati Kazahstanka Elena Ribakina i Beloruskinja Arina Sabelenka.

Prva do plasmana u finala stiže Elina Ribakina koja je savladala Beloruskinju Viktoriju Azarenku. Posle borbe koja je trajala 103 minuta Ribakina je slavila sa 2:0, po setovima 7:6 (7:4) 6:3.

Ključ meča je svakako bio prvi set koji je mogao da ode na obe strane. Ribakina je u dva navrata imala brejk prednost, no Azarenka se vraćala. Kasnije u taj brejku mnogo drame i nervoze. Čini se da je ritern bio prednost umesto servisa i u takvim okolnostima bolje se snašla Ribakina koja taj deo igre dobija sa 7:4.

Osvajanjem prvog seta Ribakina je dobila na samopouzdanju koje je iskoristila na startu drugog seta. Napravila je brejk, povela sa 2:0 i nakon toga bila dosta bolja igračica. Azarenka je imala mnogo muke na svojim servisima i nije imala snage da se vrati u meč.

U drugom polufinalu Arina Sabalenka je savladala najveće iznenađenje ovogodišnjeg Australijan opena, Poljakinju Magdu Linet. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:6 (7:1) 6:2.

Osim starta u kojem je Poljakinja bila bolja sve ostalo je bilo na strani Sabalenke. Linet je povela sa 2:0 i nakon toga izgubila servis u kojem je imala 40-0. Uspela je da drži egal sve do taj brejka koji je izgubila više nego ubedljivo.

Od toga očigledno nije uspela da se oporavi, jer je Sabalenka veoma lako došla do dva brejka u nastavku meča i velike pobede.

Ribakina i Sabalenka su do sada igrale četiri puta i Sabalenka vodi sa 3:1.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje