subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković u desetom finalu Australijan opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavlja da ispisuje istoriju Australijan opena. Đoković je danas obezbedio plasman u novo finale Australijan opena nakon što je savladao Amerikanca Tomija Pola. Rezultat je bio 3:0, po setovima 7:5 6:1 6:2. Đoković će u nedelju igrati svoje deseto finale u Melburnu i pokušaće da stigne do desete jubilarne titule u Australiji i izjednači se po broju grend slemova sa Rafaelom Nadalom.

Današnji meč je bio čista dominacija srpskog tenisera. U meč je ušao sjajno sa dva brejka koje mu je dalo vođstvo od 5:1. Potom je usledila serija Tomija Pola koji se neočekivano vratio na 5:5. Usledila su dva ključna gema za ceo meč. Đoković je uspeo da se sabere i povede sa 6:5, a potom je iskoristio prisustvo nervoze kod protivnika i napravi brejk koji mu donosi set.

Tragičan završetak prvog seta je umnogome uticao na igru Pola u nastavku. Amerikanac je totalno pao i Đoković je to znao da iskoristi. Momentalno je napao u drugom setu, došao do brejka što je bio početak kraja. Đoković je bio toliko dominantan da je do kraja meča protivniku prepustio svega tri gema.

U nedelju od 09:30 po srednjevropskom vremenu Đoković će za titulu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa koji je nešto ranije savladao Rusa Karena Hačanova.

Biće to njihov 13. međusobni duel, a Đoković za sada vodi sa 10:2.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje