ponedeljak, 04. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

RIO2016 Košarka: Fantastična petorka, Gasol 3. poenter OI

Fanstastična petorka!

Bez pogovora, najboljih 5 igrača juče su bili upravo momci sa slike.

Krenimo hronološkim redom kako su igrane utakmice.

U duelu domaćina prvenstva i popularnih Gaučosa, bila su neophodna 2 produžetka kako bi se odlučio pobednik! Nezaustavljiv u regularnom delu utakmice bio je Andreas Nocioni (37.godina) član Real Madrida, koji je postigao čak 37pt na meču! Najveću pomoć imao je u vidu omalenog plejmejkera Murcice – Facundu Campazzu koji je postigao 33poena i imao 11asistencija! Ekipa Argentine slavila je protiv Karioka 111-107.

U drugom meču dana, Pau Gasol kao i cela španska ekipa bila je toliko dominantna u odnosu na Litvance da je rezultat na kraju bio ogroman u korist Crvene furije! Jedan od najzaslužnijih svakako je bio centar Španije sa 23pt i 100% šuta za 3pt (5-5!). Gasol se sada nalazi na 3. mestu najboljih strelaca Olimpijade 545 poena. Međutim, za njega su nedostižni australijanac Gaze (789pt) i legendarni Oscar Schmidt (1093).

Možda najveće iznenađenje večeri dogodilo se u poslednjem meču gde je Afrička ekipa uništila Hrvatsku odbranu pogađanjem trojki! Od 17 trojki koliko su ih ukupno pogodili, Umeh i Ere postigli su 10!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje