četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rubljov uz oscilacije do četvrtfinala Madrida

Ruski teniser Andrej Rubljov drugi je četvrtfinalista Mastersa u Madridu. Rubljov je u okviru osmine finala savladao Britanca Dana Evansa rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (9:7) 7:5.

Rubljov je uz veliku dozu oscilacija ipak uspeo da slomi otpor žilavog Evansa koji se borio do poslednjeg poena. Sam start meča pripao je Evansu koji je napravio brejk i poveo sa 3:1. Sve je išlo na ruku Britanca da šestog gema kada je Rubljov vratio brejk zaostatka. Od tog momenta igralo se gem za gem, ali bilo je evidentno da je Rubljov bolji igrač na terenu. Ipak, bez obzira na dosta bolji tenis Rubljov nije uspeo da napravi brejk, te je prvi set rešen u taj brejku. Evans je propustio veliku šansu da povede sa 1:0, jer je imao dva servisa pri rezultatu 7:6 za njega, ali nije uspeo da iskoristi ukazanu priliku i na kraju je kažnjen.

Očekivano, start drugog seta pripada Rubljovu koji odmah pravi brejk za 3:1. Ovoga puta Evans je imao odgovor i slično kao i Rubljov u šestom gemu pravi brejk za totalni egal. Nakon toga usledili su dramatični gemovi na obe strane. Brejk lopte su se nizale, ali konverzija istih je bila loša. Na kraju, Rubljov u samom finišu seta dodaje gas i brejkom u 11. gemu prelama meč na svoju stranu.

Rubljov  u četvrtfinalu očekuje boljeg iz duela Cicipasa/Dimitrova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje