petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Triler u Madridu pripao Nadalu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu. Nadal je u fenomenalnom susretu savladao Belgijanca Davida Gofana rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 7:6 (11:9).

Publika u Madridu uživala je u fenomenalnoj izvedbi dva sjajna tenisera, a na kraju je bio i srećan kraj, jer je njihov ljubimac uspeo da se plasira u narednu fazu turnira iako je u jednom trenutku bio na ivici poraza.

Start meča protekao je u egalu. Igralo se gem za gem, sve do petog gema kada je Gofan napravio brejk i poveo sa 3:2. Nadal je momentalno uzvratio i na krilima prvog brejka došao do drugog koji mu je doneo i set.

Drugi se fenomenalno kreće po Nadala. Španac je napravio brejk u trećem gemu i potvrdio ga za 3:1. Sve je bilo idealno, a onda je usledio deseti gem u kojem Nadal gubi servis kada servira za pobedu. Gofan je nakon toga iskoristio krizu u igri Nadala i sa još jednim brejkom neočekivano došao do izjednačenja.

Nije Gofan posustajao u odlučujućem setu. Odbijao je sve Nadalove napade i na taj način slao pritisak na drugu stranu. Brejka u trećem setu nije bilo, a onda je usledio neverovatan taj brejk.

U taj brejku Nadal je prvo poveo sa 4:1, da bi Gofan nakon toga vezao četiri poena. Belgijanac je imao čak četiri meč lopte, no Nadal je na sebi svojstven način pronalazio najbolje udarce u najbitnijim trenucima. Na kraju kako to uvek biva, Gofan je kažnjen za propušteno, jer je Nadal svoju drugu meč loptu znao da iskoristi.

Za plasman u polufinale Nadal će igrati protiv boljeg iz duela Alkaraz/Nori.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje