sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rud i Alkaras za titulu na US Openu, ali i prvo mesto ATP liste

Poznati su finalisti ovogodišnjeg US Opena u muškoj konkurenciji. U nedelju će za veliku titulu igrati Norvežanin Kasper Rud i Španac Karlos Alkaras. Ovaj meč je publika čini se i najviše priželjkivala, jer osim što će jedan od ove dvojice po prvi put podići pobednički pehar na nekom od grend slemova, jedan od ove dvojice će od ponedeljka biti i prvi igrač sveta.

Plasman u finale prvo je obezbedio Kasper Rud nakon što je savladao Rusa Karena Hačanova. Rezultat je bio 3:1, po setovima 7:6 (7:5) 6:2 5:7 6:2.

Bila je to neočekivano laka pobeda za Ruda, posebno ako se uzmu u obzir partije koje je Hačanov pružao tokom ove dve nedelje. Rud je relativno lako osvojio prva dva seta, a onda je Hačanov iznenađujuće odgovorio u finišu trećeg. Ipak, Rud se na vreme konsolidovao i nije dozvolio da meč uđe u novu dramatičnu završnicu.

U drugom polufinalu Karlos Alkaras je srušio snove domaćim navijačima, jer je posle pet setova savladao Frensisa Tiafoa. Po setovima je biloa 6:7 (6:8) 6:3 6:1 6:7 (5:7) 6:3.

Još jedan u nizu neverovatnih mečeva na kojima je akter bio Alkaras. Mladi Španac je još jednom pokazao da ga čeka blista budućnost i da je za njega samo nebo granica. Tiafo je sa druge strane dao apsolutno sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno.

Rud i Alkaras su do sada tri puta odmerili snage i Alkaras vodi sa 2:1.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje