nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Žaber i Švjontek za titulu na US Openu

Poznate su finalistkinje na ovogodišnjem US Openu. U subotu će za veliku titulu igrati Tunižanka Ons Žaber i Poljakinja Iga Švjontek.

Prva do plasmana u finale je stigla Ons Žaber koja je savladala Francuskinju Karolin Garsiju. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:1 6:3. Bila je to laka pobeda za Žaber koja je još jednom pokazala da je nepremostiva prepreka za Garsiju. Žaber je slavila treći put iz isto toliko mečeva u međusobnim duelima, a bilo je pobeda još iz juniorskih dana.

U drugom polufinalu prva teniserka sveta, Iga Švjontek je savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku. Posle borbe koja je trajala dva sata i 13 minuta, Švjontek je slavila sa 2:1, po setovima 3:6 6:1 6:4.

Dosta uzbudljiviji meč nego onaj prvi. Sabalenka je čini se propustila veliku priliku. Odigrala je savrešen prvi set u kojem je napravila tri brejka uz jedan pretrpljeni. To je bilo više nego dovoljno da se osvoji prvi set.

U drugom setu stiže odgovor Ige Švjontek i to veoma jasan. Mlada Poljakinja je uzvratila istom merom i sa tri brejka došla do izjednačenja.

Potom je došao treći set u kojem je Sabalenka propustila dosta šansi i za to bila brutalno kažnjena. Beloruskinja je u dva navrata imala brejk prednosti, ali nije uspela da iskoristi ukazanu priliku. Sve je bilo idealno do osmog gema kada je izgubila servis bez dobijenog poena. Nakon toga igra joj se raspala, a Švjontek je to iskoristila i brejkom u desetom gemu zatvorila meč.

Ons Žaber i Iga Švjontek su do sada snage odmerile četiri puta i rezultat je 2:2.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje