petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rud lako do četvrtfinala u Gštadu, ispao Agut

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u četvrtfinale turnira u Gštadu. Rud je u osmini finala savladao Čeha Jirija Lehečku rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Nakon razočaravajućeg turnira u Baštadu, danas je Rud bio mnogo bolji. Mučio je protivnika riternom do iznemoglosti i na kraju aspolutno zasluženo slavio. Mogao je rezultat biti i ubedljivji, ali na kraju brejk po setu je bio sasvim dovoljan.

Rud će u četvrtfinalu igrati protiv Španca Haumea Munara.

Veliko iznenađenje napravio je Peruanac Huan Pablo Variljas. Variljas je prvobitno morao da igra kvalifikacije, a nakon toga zabeležio je i dve pobede u glavnom žrebu. Ovu drugu sigurno će dugo pamtiti, jer je savladao Španca Roberta Bautistu Aguta sa 2:0, po setovima 7:6 (7:3) 7:5.

Ovaj meč igran je u dva dana zbog problema sa kišom. U prvom delu Variljas je apsolutno nadigrao Aguta. U prvom setu je parirao favorizovanom Špancu u svim segemtnima igre i kasnije kroz taj brejk osvojio prvi set.

U drugom setu sve je bilo u egalu do rezultata 3:2. Onda je Variljas napravio brejk i poveo sa 4:2. Potom je usledila neverovatna revija brejkova. Variljas je na 5:4 imao servis za pobedu, ali iskusni Agut je iskoristio nervozu protivnika i napravio brejk uza povratak u meč. Tu je počela pada kiša i meč je nastavljen sutra. U nastavku Variljas je momentalno napao i sa brejkom rešio meč u svoju korist.

U narednoj fazi turnira Variljas će igrati protiv Austrijanca Dominika Tima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje