sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Treća sreća, Kresiju titula u Njuportu

Američki teniser Maksim Kresi šampion je turnira u Njuportu. Kresu je i velikom finalu savladao Kazahstanca Aleksandera Bublika rezultatom 2:1, po setovima 2:6 6:3 7:6 (7:3).

ATP Tour on Twitter: „FIRST ATP TOUR TITLE 🔥 Maxime Cressy defeats Alexander Bublik 2-6, 6-3, 7-6 to become the 2022 #InfosysHallOfFameOpen Singles Champion 🏆 @TennisHalloFame https://t.co/kvoZjTi3fr“ / Twitter

Velika pobeda za Kresija koji je u Njuportu došao do prve titule u karijeri. U prva dva finala izguibio je od Nadala i Frica, ali ovog puta je uspeo da pronađe put do pobede i to na teži način.

Bublik je imao sve u svojim rukama. Kresi se vidno mučio sa povredom i veoma loše servirao. U prvom setu Kazahstanac je napravio dva brejka i lako osvojio prvi set sa 6:2.

Ništa se nije promenilo ni u drugom setu. Kresi je u međuvremenu dobio tabletu protiv bolova, ali njoj je trebalo dugo vremena da proradi. Za to vreme Bublik je napravio još jedan brejk i poveo sa 3:0, ali tu nije bio kraj. Kresi je nekakvim čudom dobio energiju i počeo da igra bez greške. Brzo je vratio brejk zaostatka i time potpuno izbacio Bublika iz ritma. Nakon toga usledio je još jedan brejk i izjednačenje na opšte oduševljenje navijača.

Početak trećeg seta bio je na strani Kresija. Bublik je i dalje bio u šoku no to Kresi nije uspeo da iskoristi. Na kraju pobednik je rešen u taj brejku koji je Kresi dobio rezultatom 7:3.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje