petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rud preokrenuo Čilića i plasirao se u finale Rolan Garosa

Norveški teniser Kasper Rud drugi je finalista Rolan Garosa. Rud je u polufinalu savladao Hrvata Marina Čilića rezultatom 3:1, po setovima 3:6 6:4 6:2 6:2.

Dobar početak za Čilića, ali veoma loš kraj. Čilić je možda u prvoj polovini seta ima problema pre svega da se opusti, ali nakon toga je zaigrao mnogo bolje. Bio je veća pretnja po protivnički servis i agresivnom igrom dolazi do brejkova u sedmom i devetom gemu.

Ipak, ta agresivna igra Čilića nije mogla da potraje tokom celog meča. Rud je malo promenio taktiku, prišao bliže osnovnoj liniji i sve se promenilo. Norvežanin je rano došao do brejka koji mu je dao na samopouzdanju. Sve je bilo idealno do desetog gema koji je možda ključan za ceo meč. Čilić je u tom gemu propustio tri vezane brejk lopte i Rud je izjednačio.

Očekivano, igra Čilića se potpuno raspala. Rud se rastrčao i razmahao i sa dva brejka došao do izjednačenja. Pri rezultatu 4:1 meč je na kratko prekinut, jer je navijačica uletela u teren. No, ni to nije omelo Ruda da rutinski privede treći set kraju.

Četvrti set nije doneo ništa novo. Rud je dominira i sa dva brejka priveo meč kraju.

Rud će u velikom finalu igrati protiv Španca Rafaela Nadala.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje