četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev u suzama završio meč zbog povrede, Nadal je u finalu Rolan Garosa

Španski teniser Rafael Nadal prvi je finalista Rolan Garosa. Španac je do polufinala došao na ne tako slavan način, jer mu je Aleksander Zverev pri rezultatu 7:6 6:6 predao meč zbog povrede.

Jako težak i neizvestan meč. Meč je odigran u dvoranskim uslovima, jer je u Parizu padala kiša, što je čini se dodatno otežalo igru i jednom i drugom.

Bolje otvaranje imao je Zverev. Odmah je napao Nadalov servis i došao do vođstva od 2:0. Nemac je sigurno čuvao servis sve do 10. gema kada je Nadal napravio brejk i vratio se u set. Usledio je veoma turbulentan taj brejk koji Nadal dobija rezultatom 10:8.

Drugi set je bio gotovo nemoguć za gledanje. Igrači kao da su se takmičili ko će više da pogreše. Viđeno je čak osam brejkova, a onda je usledio taj kobni 12. kada je Zverev nezgodno proklizao i svom težinom prešao preko sopstvenog zgloba. Pariskoj publici sigurno je bilo neprijatno da gleda jaukanje Zvereva koji se valjao po terenu.

Zverev je momentalno iznet sa terena, a ozbiljnost povrede potvrdila su kolica sa kojima je Zverev napustio teren. Na kraju, Zverev se sportski na štakama vratio na teren da čestita Nadalu prolaz u 14. finale Rolan Garosa.

Nadal će u velikom finalu igrati protiv boljeg iz duela Čilić/Rud.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje