subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rud uz oscilacije do treće runde Rolan Garosa

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Norvežanin je u okviru druge runde savladao Italijana Đulijana Zepierija sa 3:1, po setovima 6-3 6-2 4-6 7-5.

Prošlogodisnji finalista je dobio meč uz određene oscilacije. U prva dva seta je maksimalno izdominirao. Zbirno je napravio tri brejka i to mu je bilo dovoljno da lako povede sa 2:0.

Start trećeg seta bio je ključ za nastavak meča. U prvom gemu Zepieri je spasio brejk lopte i nakon toga odigrao veoma dobro. Držao je servis bez problema i čekao da Rud samo malo spusti gard. To se po prvi put dogodilo u desetom gemu kada je Rud dao prve brejk lopte koje je Zepieri iskoristio.

Očekivano, Italijan je dobio na samopouzdanju i natavlja u istom ritmu. Na njegovu žalost to nije trajalo jos dugo, jer je Rud u petom gemu napravio brejk. Sve je bilo na Rudovoj strani do desetog gema kada je servirao za meč. Neočekivano Zepieri se vratio, ali ponovo Italijan pada. Pojavili su se i fizički problemi koje je Rud iskoristio da napravi brejk i privede meč kraju.

Rud će u narednoj fazi igrati protiv boljeg iz duela Tirante/Žang.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje