petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Rune ponovo koban po Novaka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je svoje takmičenje na mastersu u Rimu u četvrtfinalu. Ponovo je po njega bio koban Danac Holger Vitus Rune koji je danas slavio sa 2:1, po setovima 6:2 4:6 6:2.

Jako dobar meč iz ugla danskog tenisera. U prvom setu je maksmalno izdominirao. Iskoristio je Đokovićevu pocetnu tromost da na startu meča napravi brejk. To mu je dalo samopouzdanja, a sa druge strane Đoković je bio totalno van ritma. Do kraja seta, Rune je napravio još jedan brejk i poveo sa 1:0.

Očekivao se odgovor Novaka Đokovića i publika u Rimu je to i dobila. Ključan detalj u drugom setu bio je šesti gem kada je Đoković došao do brejka. Na to je uticala i loša sudijska odluka Mohameda Lajanija koji je pozvao dobru loptu, a video sistem je kasnije pokazao da je bila u autu. Đoković je došao do toliko željenog brejka, no tu nije bio kraj. Usledila je pauza zbog medicinskog tajm auta Runea koji je totalno izbacio iz ritma Đokovića. Rune veoma lako pravi brejk i vraća se na 5:4. Potom je na njegov servis pri rezultatu 0-30 kiša prekinula meč. U kasnijem povratku Đoković je napravio brejk i izjednačio na 1:1.

Iako je psihološka prednost bila na strani srpskog tenisera, govor tela nije bio dobar. Rune se potpuno restartovao i veoma lako došao do dva brejka koja su mu donela veliku pobedu.

Za plasman u veliko finale Rune će igrati protiv boljeg iz duela Rud/Serundolo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje