petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Šok u Rimu, Alkarasa izbacio 135. teniser sveta

Desilo se i to. Prvi teniser sveta Karlos Alkaras eliminsan je sa mastersa u Rimu i to na kakav način. Njegov dželat bio je 135. teniser sveta Fabijan Marožan koji je slavio sa 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:4).

Bez ikakve sumnje najveće iznenađenje u dosadašnjem delu sezone. Marožan je odigrao gotovo savršen meč i potpuno zasluženo ide u narednu fazu turnira.

Mađar se nije uplašio protivnika, ušao je jako u meč i rano poveo sa 4:1. Alkaras je iz gema u gem podizao nivo svoje igre, no Marožan je na sve imao odgovor i osvojio je prvi set sa 6:3.

U nastavku velika borba. Marožan preti iz gema u gem. U petom gemu je imao tri vezane brejk lopte koje je Alkaras spasio, ali u sledećem gemu Španca Marožan dolazi do brejka. Na njegovu žalost brej nije uspeo da potvrdi i Alkaras se vraća ribrejkom.

Potom je usledio taj brejk u kojem je Alkaras poveo sa 4:1. Imao je Španac sve u svojim rukama, no usledila je neverovatna serija Marožana od šest uzastopnih poena koji su mu doneli najveću pobedu u karijeri.

Marožan će u četvrtoj rundi igrati protiv Hrvata Borne Ćorića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje