petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sabalenka i Kvitova za titulu u Dohi

Poznati su finalsti WTA turnira u Dohi. Za veliku titulu boriće se Beloruskinja Arina Sabalenka i Čehinja Petra Kvitova.

Prva je do finala stigla Sabalenka koja je u prvom polufinalu savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:3.

Prvi set je bio dramatičan. Viđeno je čak pet brejkova od kojih je Sabelnka napravila tri. Nakon osvojenog prvog seta Sabelenka je dobila na samopouzdanju. Odmah je izvršila pritisak na protivnicu i brejkom u drugom gemu rešila meč u svoju korist.

Njena protivnica Petra Kvitova je u drugom polufinalu savladala prvu igračicu sveta Ešli Barti. Posle velike borbe koja je trajala skoro dva sata Kvitova je slavila sa 2:1, po setovima 6:4 2:6 6:4.

Kvitova po pravilu igra dramatične mečeve protiv Barti, a tako je bilo i danas. Prvi set je osvojila relativno lako, ali u drugom je doživela veliki pad u igri. Barti je to znala da iskoristi i sa dva brejka došla do izjednačenja.

Iako se činilo da je Barti u prednosti to se nije odrazilo na rezultat. Kvitova je odolevala, i na kraju iskoristila prvi pad u igri Barti kada je napravila dva brejka i plasirala se u finale.

Sabalenka i Kvitova su do sada odigrale tri meča, a Kvitova vodi sa 2:1.


Fotograafija je preuzeta sa: https://www.wtatennis.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje