četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Sabalenka nova šampionka Australijan opena

Beloruska teniserka Arina Sabelanka nova je šampionka Australijan opena. Sabalenka je u velikom finalu savladala Kazahstanku Elenu Ribakinu. Posle borbe koja je trajala dva sata i 29 minuta, Sabalenka je slavila rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:4.

Veliki ulog ovog meča doprineo je da finale i ne obiluje kvalitetnim tenisom. Obe teniserke su bile vidno nervozne i stegnute što je doprinelo da vidimo dosta grešaka sa obe strane.
Bolje je u meč ušla Ribakina. Kazahstanka je došla do brejka i povela sa 3:1. Kako je meč odmicao Sabalenka je igrala sve bolje i upela je da se vrati u egal u osmom gemu. Na njenu žalost već u sledećem gemu je ispustila servis bez da je dobila jedan poen i set je otišao na stranu Ribakine.

Početak drugog seta je možda bio i ključan za ceo meč. Sabelanka se suočila sa dve brejk lopte na startu seta i uspela je da ih spase. Od tog trenutka dobila je na samopuzdanju i veoma brzo došla do brejka i povela sa 3:1. Imala je Sabalenka još nekoliko prilika za dupli brejk no taj jedini iz četvrtog gema je bio dovoljan da dođe do izjednačenja.

Odlučujući set donosi možda i najkvalitetniji tenis. Igralo se na sigurno i čuvao se servis. Sve je bilo u egalu do sedmog gema kada je Ribakina nakon 30:0 uspela da izgubi servis. Nije su tu Kazahstanka predavala. Nastavila je da igra da pritiska protivnicu, imala čak i brejk loptu u servis gemu kada je Sabalaneka servirala za pobedu. Ipak, Beloruskinja je pronašla servise u ključnim trenucima i tako dođe do najveće pobede u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje