subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Samsonova u finalu Montreala, da li će imati snage za Pegulu?

Ruska teniserka Ljudmila Samsonova druga je učesnica finala mastersa u Montrealu. Samsonova je u drugom polufinalu savladala Kazahsanku Elenu Ribakinu. Rezultat je bio 2:1, po setovima 1:6 6:1 6:2.

wta on Twitter: „First WTA 1000 Final 🔥 @LiudaSamsonova defeats Rybakina 1-6, 6-1, 6-2 to advance to her very first WTA 1000 final and face off against Pegula later today. #NBO23 https://t.co/mpuywpaXoL“ / X

Jako specifičan meč iz mnogo razloga. Prvo, ovaj meč je trebao da se igra još juče, ali je kiša napravila veliki problem organizatorima, te su bili primorani da ga pomere za danas. To znači da će pobednica ovog duela u jednom danu igrati polufinale i finala u jako kratkom periodu.

Dan odmora činilo se da je više prijao Ribakini. Kazahstanka je protutnjala kroz prvi set izgubivši samo jedan gem. Izgledalo je kao da će biti laka pobeda za bivšu šampionku Vimbldona, a onda se desilo nešto nesvakidašnje. Samsonova je ubicila u petu brzinu i odigrala do kraja meča bez greške. Rezultat cele priče jesu samo tri gema za Ribakinu do kraja meča i veliki preokret Samsonove koji joj donosi najveći uspeh u karijeri.

Ostaje da se vidi koliko je energije ostalo u Samsonovoj, a njena rivalka će biti Amerikanka Džesika Pegula.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje