petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

San Francisko 49ers – Sijetl Sihoks – Najava meča

Došli smo i do plej ofa. Program otvaraju divizijski rivali San Francisko 49ersi i Sijetl Sihoksi. Kladionice su ulogu favorita dale San Francisku. Njihova pobeda se plaća sa mizernih 1,20 dok je margina za poene postavljena na 41,5.

Iako je ove sezone američki fudbal pokazao da su timovi nenormalno izjednačeni ovde isključujemo svako iznenađenje. San Francisko je u ovom trenutku najjača ekipa u NFC konfereniciji i samo neka njihova greška može da ih izbaci.

Po ko zna koji put se pokazalo koliki je mag Kajl Šenahan. San Francisko je u ovu sezonu ušao sa Trejom Lensom na mestu kvoterbeka. Džimi Garopolo je bio precrtan, a onda se dogodila povreda Lensa koja ga je odvojila od terena do kraja sezone. Garopolo se vratio, povezao redove i San Francisko se vratio na pobednički kolosek. Na nesreću San Franciska i Garopolo se povredio, a na scenu je stupio Brok Proudi koji je bio poslednji pik na draftu. I njega je Šenahan uspeo da ubaci u sistem i da sa njim ostvaruje pobede.

Kada se sve stavi na papir San Francisko ima najdublji roster sa obe strane terena. Defanzivna linija je brutalno jaka, sekonderi nešto slabiji, ali dovoljno dobar do pokrije stvari.
Godinama unazad 49ersi imaju među pet najboljih ofanzivnih linija, a hvatački korpust ne trema mnogo pominjati. Prosto, tim koji se gradi godinama i tim koji je speman za najveće domete.

Sijetl sa druge strane odigrao regularni deo sezone iznad svih očekivanja. Nakon odlaska Rasela Vilsona gotovo svi analitičari u Americi su Sijetl stavili među pet najgorih ekipa. Desilo se ono što niko nije očekivao. Sjajni Pit Kerol je od Đina Smita napravio elitnog kvoterbeka, i sa mladom ekipom napravio pravi bum. Prvi deo sezone je bio brutalan pa je očekivano usledio pad. Sijetl je nekako uspeo da se domogne plej ofa i sada mogu odigrati maksimalno rasterećeno, jer realno gledano nemaju šta da izgube.

Igrački gledano San Francisko ne odgovara Sijetlu. Kako god okrenete San Francisko je na svim pozicijama jači. Ok, Sijetl ima iskusnijeg kvoterbeka u Đinu Smitu, ali treba biti realan i reći koliko je Đino Smit iskusan kada je plej of u pitanju.

Napad Sijetla po zemlji protiv odbrane San Franciska:

Ako bi gledali napad Sijetl on se mahom svodi na trčanje sjajnog Keneta Vokera koji je odigrao sjajnu sezonu, ali sada će ići na možda i najbolju defanzivnu liniju u ligi. San Francisko je druga odbrana u ligi kada je branjenje trčanja u pitanju. U proseku dozvoljavaju 77,7 jardi i to je mizerno. Ta defanzivna linija je brutalno jaka i čisto sumnjamo da će se Voker tu mnogo natrčati.

Napad Sijetla protiv sekonderija San Franciska:

Sijetl Sihoksi imaju dve iskusne opcije u hvatačkom korpusu, a to su Di Kej Metkalf i Tajlor Lokit. Ovaj drugi ima mnogo više iskustva, ali izlazi iz povrede i pitanje je u kakvoj je formi. Metkald bi mogao biti primarna opcija, jer je korpulentan i prava je prednost u napadu. Da li Metkalf može sam dobiti San Francisko? Svakako da ne može.

Napad po zemlji San Franciska protiv odbrane Sijetla:

Kajl Šenahan je poznat kao ofanzivni mag i jedan je od boljih u celoj ligi. Njegove šeme blokiranja su neprevaziđene i kojeg god trkača da stavite u napad on će raditi posao. Problem sa protivničke odbrane je što su 49ersi u toku sezone doveli Kristijana Mekferija, jednog od najboljih trkača u čitavoj ligi. Popularni CMC je dupla opasnost, jer osim što sjajno trči on odlično hvata loptu, te je Šenahan na slatkim mukama.
Mišljenja smo da će tu najviše napadati San Francisko, jer je Sijetl međšu gorim odbranama u ligi kada je branjenje trčanja u pitanju. Konkretno u proseku dozvoljavaju 150,2 jarda i po tome su tek 30. u ligi. U dve ovosezonske utakmice 49ersi su protiv Sijetla istrčali 189 i 170 jardi što dovoljno govori koliko su nemoćni.

Napad  San Franciska protiv sekonderija Sijetla:

Kao što smo u uvodu članka rekli, San Francisko je najbolje popunjen tim u ligi. U njihovom hvatačkom korpusu su igrači poput Diba Samjuela i Brendona Ajuka, a nikako ne treba zaboraviti ni tajt enda Džordža Kitla koji je znatno digao formu u poslednje vreme. Sva trojica mogu da naprave veliku štetu protivničkim odbranama, a posebno su opasni kada uhvate loptu, jer ih je jako teško oboriti. Postavlja se samo pitanje koliko će Šenahan dozvoliti svom mladom kvoterbeku da se razmaše i da li će rizikovati. Generalno gledano San Francisko je u prednosti, jer je sekonderi Sijetla mlad i prosečan.

Kada se sve sabere i oduzme jasno je da je San Francisko favorit, a na nama je da potrefimo pravu kombinaciju.

Čista pobeda 49ersa ne dolazi u obzir, jer je kvota mizerna nije vredna rizika. Henikep je 7,5 i to bi moglo da se proba, ali je i to možda previsoko. Ipak je ovo plej of meč. Realno gledano ovo je najbolje izbeći i ne odigrati ništa, jer su se kladionice dobro pokrile. Ko želi da mu praćenje utakmice bude zanimljivije neka se oproba sa H1 po margini od 7,5.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje