sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

San postao java, Van Rijthoven osvojio Hertogenboš!

Holandski teniser Tim Van Rijthoven živi svoj san. Naime, mladi Holanđanin je osvojio turnir u Hertogenbošu nakon što je savladao drugog tenisera sveta Danila Medvedeva. Posle borbe koja je trajala 61 minut, Van Rijthoven je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:4 6:1.

San je postao java. U najbitnijem meču u svojoj karijeri Van Rijtjoven je odigrao perfektan tenis. Apsolutno je nadigrao svog protivnika u svim segmentima igre i zasluženo podigao pobednički pehar.

U ranoj fazi prvog seta viđena je razmena brejkova. Napao je Van Rijthove, ali je Medvedev momentalno uzvratio. Kako je meč odmirao Van Rijthoven je bio sve veća pretnja. U šestom gemu Medvedev je spasio tri brejk lopte, ali je u desetom poklekao i time izgubio set.

Drugi set donosi apsolutnu dominaciju mladog Holanđanina. Igra Medvedeva se potpuno raspala, a sa druge strane Van Rijthoven je nošen energijom sa tribina lako došao do dva brejka i na kraju neočekivano lake pobede.

Zanimljivo, Van Rijthoven je postao prvi teniser iz Holandije još od 2009. godine koji se plasirao u veliko finale, a do titule je došao nakon što je dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje