subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Šapčani bez Anta Vasovića na kvalifikacionom turniru Kupa Evrope u Italiji

Vaterpolisti Šapca otputovali su u Italiju, gde ih od petka do nedelje očekuje druga faza kvalifikacija za Kup Evrope. Šapčani su bili oslabljeni na prvom kvalifikacionom turniru, kada je Anto Vasović mogao da računa na svega 11 igrača. Sada će Šapčani biti jači za još trojicu igrača, ali će biti oslabljeni na klupi, pošto je Vasović zbog pozitivnog testa na korona virus morao da ostane u izolaciji i ekipu će predvoditi pomoćnik Nemanja Ličanin.

Pored jedanaset igrača koji su izborili plasman u drugu kvalifikacionu rundu, Šapčanima će se pridružiti Matija Tonković, Mitar Maraš i Andrej Vukadinović, dok Ognjen Stojanović još uvek nema dozvolu da napusti karantin i priključi se ekipi.

Šabac će predstavljati: Simon Vogel, Savo ćetković, Kristijan Šulc, Radoslav Filipović, Nikola Marković, Mihajlo Repanović, Ivan Koptsev, Matija Žeželj, Petar Stanić, Ognjen Vasović, Filip Zeljković, Mitar Maraš, Matija Tonković i Andrej Vukadinović.

Šabac će za plasman u četvrtfinale Kupa Evrope igrati na turniru u Palermu, a rivali će mu biti domaći Telimar, francuski Strazbur i mađarski BVSC. U prvom kolu u petak od 10 i 30 rival će biti BVSC. Potom će u subotu od 12:15 igrati protiv Telimara, a u poslednjem kolu, u nedelju od 10:15 protivnik će biti Strazbur.

U drugoj grupi su Sabadelj, Solaris, Vašaš i Ortiđa, a u četvrtfinale će se plasirati po dve najbolje ekipe iz svake grupe, dok će se tim klubovima potom u nastavku takmičenja pridružiti četiri tima iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Druga faza kvalifikacija za Kup Evrope

Grupa E

Šabac – BVSC (10:30)
Telimar – Strazbur (12:15)

Strazbur – BVSC (10:30)
Šabac – Telimar (12:15)

Šabac – Strazbur (10:15)
Telimar – BVSC (12:00)

Grupa F

Vašaš – Solaris (19:15)
Ortiđa – Sabadelj (20:45)

Vašaš – Sabadelj (18:00)
Solaris – Ortiđa (20:00)

Sabadelj – Solaris (09:30)
Vašaš – Ortiđa (11:00)


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje