ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Seča trenera u NFL ligi, Bil Beliček napušta Nju Ingland !

Regularni deo sezone u NFL ligi je gotov. Umesto da se priča o plej of utakmicama i tome ko će gde završiti, u Americi se priča o trenutnoj seči trenera koja vlada u NFL ligi. Naime, za veoma kratko vreme nekolicina timova rešila je da okrene list i krene iz početka kada je stručni kadar u pitanju.

Otkaze su dobili Artur Smit (Atlanta Falkonsi), Majk Vrejbel (Tenesi Tajtansi), Brendon Stejli (Los Anđeles Čardžersi), Ron Rivera (Vašington Komandersi), Pit Kerol (Sijetl Sihoksi), a najveću buru napravio je odlakaz Bila Beličeka iz Nju Inglanda.

Legendarni trener će nakon 24 godine napustiti Boston, ali u velikom stilu. Ne postoji rekord vezan za NFL ligu, a da Beličeka nema u toj priči. Osvojio je šest šampionskih prstenova sa Nju Inglandom i uspostavio dominaciju kakva nije viđena u NFL ligi. Naravno, za te zasluge zaslužan je i Tom Brejdi. U svojoj bogatoj karijeri Beliček je ostvario 266 pobeda uz 121 poraz. Kada je plej of u pitanju Beliček je zabeležio 30 pobeda i 12 poraza i tri puta je proglašen za trenera godine.

Kao i uvek Beliček je bio veoma kratak na konferenciji za štampu:

„Ovoliko novinara nije bilo od kada smo doveli Tima Tiboa. Robert (Kraft) i ja imali smo seriju razgovora i zajednički smo dogovorili rastanak. Za mene, ovo je dan zahvalnosti i slavlja. Uvek ću biti „Patriota“ i uvek ću nositi te velike uspomene. Do kraja života. Tim je uvek ulagao ogroman napor, davao sve što je imao i zato je sve bilo tako uspešno“ – rekao je Beliček.

Svakako odlazak Beličeka nakon odlaska Toma Brejdija za Nju Ingland znači otvaranje nove ere.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje