Seidu Doumbia, fudbaler Rome prešao je na jednogodišnju pozajmicu u lisabonski Sporting i tako pojačao napad ovog tima, koji će sa njim i Brunom Fernandešom izgledati još ubojitije.

Doumbija je rođen u Obali Slovnovače, 1987.godine, karijeru je započeo u klubu Atletic Ađame, a nastupao je na pozajmicama u još nekoliko klubova u domovini. Prvi put van Obale Slonovače odlazi 2006-te godine i to u Japan i tim Kašiva Reisol, a šest meseci je proveo i na pozajmici u ekipi Tokušima, usledio je transfer u švajcarski Jang Bojs gde je Doumbija eksplodirao i na 79 utakmica postigao 58 golova uz 36 asistencija.Ekipa CSKA-a iz Moskve kupuje ga za 11 miliona evra, 2010-te godine, a on je u ovom klubu odigrao 150 utakmica, postigao 95 golova uz 36 asistencija. Usledio je prelazak u Romu za 14,4 miliona evra, ali se u ovom klubu nije dokazao pa je prethodnih sezone boravio na pozajmicama, najpre u CSKA Moskvi, zatim u Njukastlu i na posletku u Bazelu. Prošle sezone je na 34 meča, postigao 21 gol uz 2 asistencije. Za selekciju Obale Slonovače nastupao je 35 puta i postigao 4 gola.

O dolasku u novi klub je rekao: ,,Veliko je zadovoljstvo doći u ovako veliki klub. Veom sam zadovljan jer sam pre nekoliko dana kada sam stigao dobro primljen od svih u klubu. Ne želim da dajem velika obećanja, nisam došao na odmor već da se pripremim najbolje što mogu, a nakon toga ćemo videti, to mi je prvi veliki cilj.“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.