subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Seidu Doumbija ima novi klub!

Seidu Doumbia, fudbaler Rome prešao je na jednogodišnju pozajmicu u lisabonski Sporting i tako pojačao napad ovog tima, koji će sa njim i Brunom Fernandešom izgledati još ubojitije.

Doumbija je rođen u Obali Slovnovače, 1987.godine, karijeru je započeo u klubu Atletic Ađame, a nastupao je na pozajmicama u još nekoliko klubova u domovini. Prvi put van Obale Slonovače odlazi 2006-te godine i to u Japan i tim Kašiva Reisol, a šest meseci je proveo i na pozajmici u ekipi Tokušima, usledio je transfer u švajcarski Jang Bojs gde je Doumbija eksplodirao i na 79 utakmica postigao 58 golova uz 36 asistencija.Ekipa CSKA-a iz Moskve kupuje ga za 11 miliona evra, 2010-te godine, a on je u ovom klubu odigrao 150 utakmica, postigao 95 golova uz 36 asistencija. Usledio je prelazak u Romu za 14,4 miliona evra, ali se u ovom klubu nije dokazao pa je prethodnih sezone boravio na pozajmicama, najpre u CSKA Moskvi, zatim u Njukastlu i na posletku u Bazelu. Prošle sezone je na 34 meča, postigao 21 gol uz 2 asistencije. Za selekciju Obale Slonovače nastupao je 35 puta i postigao 4 gola.

O dolasku u novi klub je rekao: ,,Veliko je zadovoljstvo doći u ovako veliki klub. Veom sam zadovljan jer sam pre nekoliko dana kada sam stigao dobro primljen od svih u klubu. Ne želim da dajem velika obećanja, nisam došao na odmor već da se pripremim najbolje što mogu, a nakon toga ćemo videti, to mi je prvi veliki cilj.“

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje