ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Selektor Belgije: Nećemo se braniti protiv Italije, to nije naš stil

Belgija ne namerava da predstavi lukavu odbrambenu taktiku protiv Italije kada se dve ekipe sastanu u petak u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, izjavio je trener Crvenih đavola Roberto Martinez.

Belgija, koja je na vrhu FIFA-ine rang liste, demonstrirala je sa obe strane fudbal na najvišem nivou u nedelju, kada je detronizovala aktuelnog šampiona Portugaliju sa 1: 0. Đavoli su napadali brzim dodavanjima za postizanje pogotka, ali su takođe pokazali snažnu odbranu protiv Portugalaca koji su ih dugo pritiskali.

Drugačije će biti protiv Italije jer je to tim koji će napasti od prve sekunde, biće vrlo dinamično„, predvideo je Martinez ponašanje „Azzura“ na pitanje da uporede prethodni i sledeći meč.

Oni su vrlo dobro organizovani. Mislim da će to biti utakmica u kojoj će pristup obe ekipe biti identičan. Tako da ćemo morati da se branimo dobro, kao što to rade Italijani „, rekao je Martinez.

Ali on osigurava da njegovi igrači neće sedeti pozadi u odbrani i čekati prilike za kontranapad.

Za to nema šanse, s obzirom na talenat koji imamo. Kod nas svi žele da se igraju s loptom. Ali na ovakvim turnirima postoje trenuci kada prihvatite protivnika i to morate učiniti da biste sebi osigurali odbranu. DNK belgijske reprezentacije se nikada neće promeniti jer mi smo tim koji želi da kontroliše loptu, želimo da budemo stalna napadačka pretnja, želimo da pokažemo svoj talenat i pobedimo“, dodao je.

Međutim, Martinez priznaje da je navijač italijanskog tima. „Nisu izgubili u 31 utakmici. A to se ne može dogoditi ako niste baš dobra ekipa. Izazov je igrati protiv te ekipe. Ali protiv Portugalije smo pokazali da možemo da se suočimo sa najboljima.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje