ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Šelton neverovatnim preokretom do finala u Tokiju

Američki teniser Ben Šelton prvi je finalista turnira u Tokiju. Mladi Amerikanac je u polufinalu savladao sunarodnika Markosa Girona sa 2:1, po setovima 6:7 (2:7) 7:6 (7:5) 6:4.

Fenomenalan meč, a još fenomenalniji preokret za Šeltona koji je u jednom trenutku bio na ivici ponora.

U prvom setu teniseri su dali po brejk i otišlo se u taj brejk koji Giron dobija rezultatom 7:2. Nakon tako kvalitetnog prvog seta onaj koji osvaja po nepisanom pravilu podiže nivo igre i to se dogodilo. Giron je apsolutno dominirao, napravio dva brejka za 5:2 i činilo se da je to to. Ipak sa tim se Šelton nije složio. Zaigrao je mladi Amerikanac tenis bez greške i sa takvim tenisom uspeo da vrati oba brejka i odvede set u taj brejk. Momentum se potpuno okrenuo na njegovu stranu i kasnije kroz taj brejk Šelton dolazi do izjdenačenja.Treći set donosi sigurnu igru na obe strane. Igralo se isključivo na čuvanje servisa i čekalo se ko će prvi da popusti. U igri nerava slabiji je bio Giron koji ispušta servis u sedmom gemu i samim tim plasman u veliko finale.

Šelton tako nakon polufinala US Opena i četvrtfinala Šangaja igra u finalu Tokija protiv boljeg iz duela Močizuki/Karacev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje