četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Hurkač šampion Šangaja

Poljski teniser Hubert Hurkač pobednik je mastersa u Šangaju. Hurkač je u velikom finalu savladao Rusa Andreja Rubljova. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:3 3:6 7:6 (10:8).

Finale je svakako opradvalo svoj epitet. Publika u Šangaju je uživala u vrhunskom tenisu, od prvog pa do poslednjeg poena.

Finale se igralo na mahove. U prvom setu viđena je apsolutna dominacija Huberta Hurkača. Poljak je bio neprikosnoven na servisu, jer je osvojio 90% poena posle prvog servisa, a upuno za ceo set je izgubio svega pet poena na svoj servis. Sa tako dominantnim servisom, Hurkač je pritisak prebacivao na stranu Rubljova koji ovaj nije mogao da izdrži. Ključni brejk viđen je u šestom gemu koji je Hurkaču doneo vođstvo.

Bilo je jasno kao dan da Hurkač ne može nastaviti u istom ritmu, a jedina nepoznanica bila je da li će Rubljov eventualni pad u igri Poljaka iskoristiti. Odgovor je bio potvrdan. Rus je zaigrao dosta agresivnije od starta drugog set, što mu je donelo brejk u drugom gemu. Ispostaviće se sasvim dovoljno za izjednačenje.

Treći set donosi igru na sigurno i veoma kvalitatan tenis. Serveri su bili skoro pa nedodirljivi. U skladu sa tim otišlo se u taj brejk u kojem je Rubljov imao 5-2 , ali to nije iskoristio. Hurkač je vezao dva servisa, a potom oduzeo servis protivniku, što je Rubljova potpuno izbacilo iz ritma. Na kraju, sitnice su otišle na stranu Hurkača koji zasluženo podiže trofej.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje