petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Serie A: Klub i Kolumbijac drastično kažnjeni!

Disciplinska komsija Fudbalskog saveza Italije, imala je pune ruke posla nakon velikog incidenta na kraju polufinala kupa Italije između Juventusa i Intera.

Romelu Lukaku je isprovocirao domaće navijače nakon što je postigao izjednačujući gol, kao odgovor na rasističke povike koje su mu upućene tokom meča.

Situacija je uzavrela i posle sudijskog zvižduka, nakon što su se sukobili Juan Cuardado i Samir Handanović, a kao krivac za ovaj incident prozvan je Kolumbijac.

Zbog toga je Cuardado kažnjen suspenzijom od tri utakmice, a pošto se u Italiji suspenzije kupa prenose i u Seriju A, Kolumbijac će propustiti naredna tri susreta svog tima – protiv Lacija, Sasuola i Napolija.

Moraće da plati i kaznu od 10.000 evra, koliko ima i Handanović, koji je kažnjen suspenzijom na jednu utakmicu.

Identično kaznu dobio je i Lukaku, koji je odmah nakon izjednačujućeg pogotka dobio crveni karton.

Takođe, kažnjena je i torinska Stara dama zbog ispada navijača. Zbog rasističkih uvreda upućenih napadaču milanskog Intera Romeluu Lukakuu, Juventus je kažnjen delimičnim zatvaranjem tribina na prvoj narednoj domaćoj utakmici. Tako će za ligaški susret Serie A protiv Napolija, koji je na programu 23. aprila, biti zatvoren donji deo južne tribine stadiona u Torinu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje