subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Solskjaer se vraća na trenersku klupu?

Čelnih ljudi belgijskog kluba Club Bruggea razgovarali su sa norveškim trenerom Olea Gunnara Solskjaera koji bi mogao preuzeti ovu ekipu. Tako barem piše veliki deo engleskih medija koji navode da je „Solskjaer u najužem krugu potencijalnih budućih trenera uglednog belgijskog kluba„.

U trenerskoj karijeri 50-godišnji Solskjaer je dva puta trenirao norveški Molde, zatim Cardiff, dok je poslednji posao obavljao u Manchester Unitedu čiji je menadžer bio od kraja 2018. do druge polovine 2021. godine. Od tada je nekada sjajni napadač bez posla, a sada je ozbiljan kandidat za Club Brugge, najbolju belgijsku ekipu novijeg doba koja je nedavno, nakon samo mesec dana saradnje, otpustila engleskog stručnjaka Scotta Parkera.

Club Brugge je odlično obavio posao u grupnoj fazi Lige Šampiona ove sezone. Ispred Bayera iz Leverkusena i madridskog Atletica ostvario je plasman u osminu finala gde je gadno nastradao od Benfice. U 2 utakmice ukupno je izgubio sa 1:7 od lisabonske ekipe.

Ozbiljne probleme Club Brugge ima u domaćem prvenstvu gde je trenutno tek na 5. mestu. Vodeći Genk mu beži za ogromnih 19 bodova, a veliki je zaostatak i za  trećim Antwerpenom koji ima jedanaest bodova više.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje