sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Serie A: Srpski stručnjak nije više trener ekipe

Kada se sve sabere, čini se da je to ipak bila pogrešna odluka. Pod teretom emocija, posle neuspeha u dvomeču sa Makabijem iz Haife u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Dejan Stanković se rastao sa Crvenom zvezdom i mesec i po dana kasnije, početkom oktobra prošle godine preuzeo Sampdoriju koja je već tada bila u veoma teškoj situaciji u Seriji A.

Opstanak je svakako za njega bio izazov, ali ujedno i nemoguć poduhvat. Slavni klub iz Đenove je odavno ispao iz italijanske elite i ove nedelje je samo počasni gost na šampionskom slavlju Napolija. To je ujedno i poslednji meč Stankovića na klupi Sampdorije!

Neposredno pred utakmicu, takav epilog je potvrdio i sam srpski trener.

– Ovo će biti moj poslednji meč na klupi, neću biti tu sledeće sezone. Ovo je bila veoma teška sezona, i suočavamo se sa svih strana. S jedne strane, postoji odluka kluba, koju sam saznao u razgovoru sa Markom Lanom. Bilo je pitanje da li ćemo uspeti da spasemo Sampdoriju. Bio je pravi izbor spasiti klub. Naučio sam od navijača kako se voli klub, kako se brani klub, želim da im se zahvalim što su bili uz nas – rekao je Stanković.

Do susreta sa Napolijem, Dejan Stanković je Sampdoriju vodio na 31 utakmici. Ostvarene su samo četiri pobede, pretrpljeno 19 poraza, uz osam nerešenih rezultata.


Izvor: MaxbetSport

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje