četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Set i brejk nije dovoljno, Lajović bez polufinala u Kicbilu

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Kicbilu. Na njegovom putu se isprečio domaći teniser Filip Mišolić koji je posle preokreta slavio rezultatom 2:1, po setovima 2:6 7:6 (7:5) 6:3.

Jako težak poraz za Lajovića ako se uzme u obzir tok meča. Imao je srpski teniser sve u svojim rukama, ali je po ko zna koji put zakazao.

Prvi set je protekao u apsolutnoj dominaciji Lajovića. Srpski teniser je sjajno riternirao, bio bolji igrač u polji i to je donelo rezultat u vidu dva brejka i prvog seta.
Ništa se nije menjalo ni u drugom setu. Lajović je maksimalno pritiskao protivnika i do brejka došao u trećem gemu. Sve je bilo idealno do desetog gema kada je servirao za pobedu. U tom gemu je ispustio servis i to je bio početak kraja. Mišolić je uspeo da se vrati u meč i kasnije kroz taj brejk dođe do izjednačenja.

Očekivano, Lajovićev fokus u treće setu pada, što Mišolić koristi i brejkom otvara set. Austrijanac je leteo po terenu i sve mu je išlo od ruke. Ipak, uprkos svemu Lajović je ponovo imao šansu u osmom gemu kada je imao dve vezane brejk lopte. Kada ni to nije uspeo da iskoristi u sledećem gemu je pretrpeo još jedan brejk.

Mišolić će za plasman u finale igrati protiv Nemca Janika Hanfmana.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje