nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Siner posle trilera do prvenca u Sofiji

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je titulu u Sofiji. Mladi Italijan je do svoje prve ATP titule u karijeri došao nakon što je u finalu savladao Kanađanina Vašeka Pospišila, rezultatom 2:0, po setovima 6:4 3:6 7:6 (7:3). Siner je ovom titulom postao i deo istorije, jer je postao najmlađi teniser koji je osvojio ATP trofej još od Keija Nišikorija i njegove titule u Delrej Biču 2008. godine.

Finale je opravdalo svoj epitet i malobrojna publika je imala u čemu da uživa. Siner je imao dosta bolji ulazak u meč. Sjajno je servirao, sjajno igrao u polju i sa takvom dominacijom je bez većih problema došao do brejka u ranoj fazi meča. Nakon toga je bez većih problema sačuvao tu prednost i poveo sa 1:0.

Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Siner na startu pravi brejk, ali ovog puta Pospišil pravi ribrejk. Tu su se stvari totalno okrenule, jer je Pospišil zaigrao mnogo bolje. Kanađanin je bio dosta sigurniji i uspeo je potpuno da preokrene drugi set na svoju stranu.

Početak trećeg seta je takođe protekao u dominaciji Pospišila. Kanađanin je bio veća pretnja po protivnikov servis, ali Siner je u nezgodnim trenucima pronalazio servis, te nije pretrpeo brejk. Na kraju, potpuno zasluženo pobednik je odlučen u taj brejku u kom je odlučila samo jedna lopta koja je otišla na stranu Sinera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje