nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Slika kakvu smo čekali: 260 igrača na Trofeju STSV

Trofej STSV održan je ovog vikenda u Vršcu i nove bodove za državne rang liste upisali su juniori, kadeti i mlađi kadeti. Kroz dvoranu Milenium u dva takmičarska dana prošlo je oko 260 mladih takmičara.

Vršački Milenuim (foto: STSV)

Prelepa slika stiže iz Vršca. Mnogo stolova, mnogo igrača i mnogo stonog tenisa. Upravo ono što nam je falilo od marta prošle godine kada je na vrata naše zemlje zakucao koronavirus. Da nas ne shvatite pogrešno, organizatori su sproveli sve nephodne mere, ali činjenica da je na turniru učestvovao ovoliki broj takmičara daje nadu da se masovni turniri na koje smo navikli polako vraćaju.

Što se tiče publike, nije je bilo u Vršcu ali jeste na malim ekranima. Stonoteniski savez Vojvodine i ovog puta obezbedio je uživo prenos sa dve kamere tako da su roditelji i ostali ljubitelji stonog tenisa imali prilike da prate mečeve. No, da pređemo na rezultate.

Jockov i Turkonje zlatni kod juniora

Na vrhu pobedničkog postolja za juniore našao se Jovan Jockov, igrač Novog Sada i superligaš u dresu Radničkog koji je ovim trijumfom opravdao ulogu prvog nosioca.

Međutim, pitanje pobednika u finalu rešavalo se u petom setu, a protivnik Jockova bio je Andraš Oros iz Temerina čija je igra bila na zavidnom nivou u Vršcu. U svom gradu do bronze je stigao Dušan Vezmar iz vršačkog Milleniumma a isti plasman ostvario je i Bogdan Ilić iz zrenjaninskog Banata.

Juniori (foto: STSV)

Tamara Turkonje, igračica Rapida iz Nikolinaca, bila je najuspešnija kod juniorki i kao sedmi nosilac uspela da se domogne trofeja. U finalu je nadvisila Lenku Nikolić iz smederevskog Spina u neizvesnoj završnici (3:2). Bronzano odličje pripalo je Sari Radak iz novosadske Panonije a jednako uspešna bila je i Marina Pinku, još jedna stonoteniserka Rapida.

Juniorke (foto: STSV)

Kadeti – šampioni Pavlović i Radak

Još jedno maratonsko finale viđeno je u konkurenciji kadeta gde su snage odmerili beogradski stonoteniseri Dušan Pavlović (STAK) i Dimitrije Jelikić (Crvena zvezda). Uspešniji u završnici petog seta bio je Pavlović te je zasluženo odneo titulu.

Poziciju broj tri podelili su Matija Šepa i Dimitrije Pavlović, takođe igrači Stonoteniske akademije Kocić (STAK).

Kadeti (foto: STSV)

Nakon bronze u starijoj, juniorskoj konkurenciji, do zlata je kod kadetkinja stigla Sara Radak (Panonija) pobedom od 3:0 u finalu. Sve je prijatno iznenadila Tijana Tintor koja je bila drugoplasirana. Ova igračica beogradskog Sparka nalazi se tek na 18. poziciji na držaoj rang listi, ali je u Vršcu pokazla izuzetnu igru i zasluženo stekla vicešampionski status.

Bianka erta iz STK Čarnojević i Jelena Stefanović iz Pančeva našle su se na deobi trećeg mesta.

Kadetkinje (foto: STSV)

Radonjić blistao na svom parketu, Havela najbolja mlađa kadetkinja

Sjajnu igru tokom čitavog turnira Stefan Radonjić iz vršačkog Milleniumma krunisao je pobedom od 3:0 u finalu nad Borislavom Rajićem iz Novog Sada. Snage u finalima često odmeravaju ova dvojica mladih igrača, a ovog puta Radonjić je bio taj koji je slavio.

Na trećem mestu završio je Nemanja Marković iz Spartak Infostuda (Subotica) dok je isti plasman ostvario Mihailo Miovčić iz beogradskog STAK-a.

Mlađi kadeti (foto: STSV)

U šest mečeva kod mlađih kadetkinja šampionka Jana Havela iz Kovačice propustila je samo jedan set, što govori o njenom sjajnom izdanju ovog vikenda u Vršcu. Do srebrne medalje stigla je Teodora Miul (Rapid, Nikolinci), a treću poziciju podelile su Blanka Erdelji iz Horgoša i Maja Vanjo iz Kovačice.

Mlađe kadetkinje (foto: STSV)

Snimke turnira moguće je pronaći na linkovima u nastavku:

Prvi dan (kamera 1)
Drugi dan (kamera 1)
Prvi dan i drugi dan (kamera 2)

Klikom na dugme u nastavku otvorite stranicu na kojoj su kompletni rezultati Trofeja STSV.

KOMPLETNI REZULTATI


Izvor: Stoni tenis

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje