petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Službeno: Šalke 04 je ispao prvi put posle 30 godina

Šalke 04 oprostio se od poslednjih šansi za opstanak u Bundesligi. Poraz od 0-1 na gostovanju od Arminie (Bielefeld) takođe je poslao „kraljevske plavce“ na papir drugog nivoa nemačkog fudbala. Jedan od najomiljenijih klubova u zemlji ispada prvi put posle 30 godina.

Fabian Kloss postigao je jedini gol na meču odigranom na SchukoAreni. Napadač Arminije postigao na početku drugog poluvremena, a takođe je promašio penal u 80. minutu. Šalke je meč završio u smanjenom sastavu nakon što je Malik Tiau u 71. minutu dobio crveni karton.

Za klub iz Gelsenkirchena nije bilo pitanje da li će, već kada će ispasti. Uprkos privlačenju nekoliko iskusnih igrača zimi, predvođenih Klaas- Janom Huntelaarom i Seadom Kolasincem , tim je od početka godine ostvario samo dve pobede i ima na kontu samo 13 bodova – dvostruko manje od pretposlednjeg Kelna .

U poslednjih 15 meseci Šalke je zamenio pet trenera, ali nijedan od njih nije uspeo da izvuče mrak iz brutalne krize. Protesti navijača i finansijski problemi izazvani pandemijom doprineli su kolapsu.

Pre samo tri godine Šalke je završio drugi u Bundesligi, a pre dve godine igrao je osminu finala u Ligi šampiona protiv Mančester sitija , ali sada je situacija radikalno drugačija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje