petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Solskjer dobio permanentan ugovor

Otkako je norveški stručnjak, Ole Gunar Solskjer preuzeo klupu engleskog velikana –Mančester Junajteda u decembru protekle godine tada kao vršilac dužosti glavnog trenera – , klub je počeo da ostvaruje značajno bolje rezultate. „Crveni Đavoli“ su sada i dalje u „igri“ za TOP 4 tima Premier lige, a svakako najupečatljivija stvar je neočekivana eliminacija favorizovanog Paris Sen Žermena u 1/8-finala Lige Šampiona.

Brojni fudbalski poznavaoci, kao i nekadašnji saigrači Solskjera u redovima kluba sa Old Traforda, a pre svih navijači zahtevali su od uprave kluba da norveškom strategu ponudi stalni ugovor, te da Solskjer predvodi tim i u narednim sezonama.

Stoga, danas na zvaničnom sajtu engleskog giganta „osvanula“ je informacija da je Solskjer sa upravom kluba potpisao trogodišnji ugovor uz godišnju platu od 8 miliona eura, te da je time postao i oficijalno novi šef stručnog štaba Mančester Junajteda.

„Od prvog dana se osećam kao kod kuće u ovom posebnom klubu. Bila mi je velika čast što sam bio fudbaler Mančester Junajteda i što sada imam priliku da budem trener ovog kluba. Poslednjih nekoliko meseci bili su fantastično iskustvo za mene. Ovo je posao o kom sam uvek sanjao i veoma sam uzbuđen što ću imati priliku da na duži period vodim ovaj klub i nadam se isporučim uspehe kakve naši neverovatni navijači zaslužuju”, rekao je Solskjer.

Bilo je špekulacija oko toga da uprava tima „čeka“ sa imenovanjem Solskjera za glavnog trenera, u zavisnosti da li će klub izboriti plasman u Ligu Šampiona, ali je sada ta dilema i otklonjena. Norvežanin će zasigurno dobiti veliki budžet tokom letnjeg prelaznog roka, kako bi pojačao redove svog tima, od kojeg se pre svega očekuje „borba“ za naslov prvaka Premier lige naredne sezone, koji ovaj tim čeka već šest sezona.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje