petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Španac doneo neočekivanu odluku!

Nekadašnji španski reprezentativac – Đerar Pike iznenadio je kompletnu fudbalsku javnost svojom odlukom da završi svoju profesionalnu karijeru u jeku tekuće sezone.

35-godišnji štoper oprostiće se od aktivnog igranja fudbala predstoje subote, kada Barselona na svom terenu dočekuje Almeriju.

„Poslednjih nekoliko nedelja i meseci su mnogi pričali o meni. Do sada, ja nisam govorio ništa. Ipak, sada ja želim da budem taj koji će progovoriti o sebi. Od malih nogu nisam želeo da postanem fudbaler. Želeo sam da postanem fudbaler Barselone. Taj san sam i ostvario. Postao prvotimac Barselone. Osvojio sve moguće trofeje. Postao prvak Evrope. Postao prvak sveta. Igrao zajedno sa najboljim fudbalerima u istoriji. Postao jedan od kapitena. Stekao prijatelje za ceo život. Sada kada su svi dečji snovi ostvareni, želim da vam kažem da je kucnuo čas da ovo divno putovanje privedemo kraju. Uvek sam govorio da posle Barse neće biti nijedan drugi klub u mom životu. Tako će i da bude. Utakmica u subotu na Kamp Nou će mi biti poslednja. Prelazim u redove običnih navijača. Nastaviću da pružam podršku Barseloni. Vidimo se na Kamp Nou. Živela Barsa“, poručio je iskusni defanzivac.

Pike će u subotu odigrati svoj 616. ujedno i poslednju utakmicu u dresu Barselone sa kojom je osvojio mnoštvo trofeja – devet titula prvaka Španije, sedam pehara u nacionalnom Kupu, šest Superkupa Španije, tri pehara u Ligi Šampiona, tri trofeja Superkupa Evrope i isto toliko Svetskih klupskih prvenstava.

Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Saragosi, dok je četiri godine bio deo Mančester Junajteda sa kojim ima osvojen naslov prvaka Premier lige.

Za selekciju Španije nastupao je u periodu od 2009. do 2018. godine (102. utakmice / 5 golova) sa kojom je postao prvak Evrope 2010. i osvajač Svetskog prvenstva 2012. godine.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje