nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Španski triler pripao Nadalu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale mastersa u Indijan Velsu. Nadal je u polufinalu savladao mladog sunarodnika Karolsa Alkarasa sa 2:1, po setovima 6:4 4:6 6:3. Nadal je tako upisao 20. uzastopnu pobedu što mu je rekord karijere, a u nedelju će igrati za 37. masters trofej po čemu bi se izjednačio sa Novakom Đokovićem.

Meč protiv Alkaraza nije razočarao. Mladi Španac je pokazao da ga ne nazivaju slučajno Nadalovim naslednikom. Bio je to duel izdržljivosti iz kojeg je kao pobednik izašao pre svega iskusniji igrač.

Bolje otvaranje imao je Alakars koji prvi stiže do brejka. Udarao je mladi Španac svaku loptu iz sve snage i to mu je dalo rezultat na startu. Ipak, Nadal se na to privikao sa vremenom, a i takav stil igre na duže staze nikada nije doneo rezultat, te je Nadal uspeo da preokrene set u svoju korist.

Velika borba je viđena u drugom setu. Do prve polovine igralo se gem za gem, a onda je usledila revija brejkova iz koje je kao pobednik izašao Alakrau koji je uspeo da izjednači na 1:1.

U odlučujućem setu obojica tenisera su odigrala odlično, ali je na kraju presudilo Nadalovo iskustvo. Alkaras je imao tri brejk šanse u petom gemu, koje je njegov stariji sunarodnik odbranio, a ključni gem bio je osmi kada je Nadal stigao do brejka, a potom bez izgubljenog poena odservirao za trijumf.

Nadal će u velikom finalu igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica koji je u prvom polufinalu savladao Rusa Andreja Rubljova.


Autor fotografije: Peter Staples

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje