nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Spektakl u Džedi pripao Ferštapenu!

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Saudijske Arabije. U fenomenalnom spektaklu Ferštapen je došao do pobede posle direktnog duela sa Šarlom Leklerom kojeg je pretekao u samom finišu trke. Poslednji stepenik na pobedničkom postolju pripao je drugo vozaču Ferarija Karolsu Sainsu.

Fenomenalna trka od početka pa do samog kraja. Lekler je iskoristio incident u kojem je glavni akter bio Nikolas Latifi. Nakon toga je izašlo vozilo bezbednosti i u takvim okolnostima Monačanin je potom pretekao Serija Peresa koji je imao pol poziciju.

Lekler je nakon toga kontrolisao tempo trke, ali u 36. krugu usledio je niz otkaza koji su pomogli Ferštapenu da se vrati u igru. Prvo je Fernando Alonso morao da odustane zbog kvara na bolidu, a nakon toga i Danijel Rikardo zbog istog problema. Ferštapen je to iskoristio i u pravom trkčakom duelu nekoliko krugova pre kraja pretekne rivala i sačuva prednost do kraja trke.

Četvrto mesto pripalo je Serhiju Peresu u drugom Red Bulu, peti je bio Džordž Rasel iz Mercedesa, a prvih deset su kompletirali Esteban Okon (Alpina), Lando Noris (Meklaren), Pjer Gasli (Alfa Tauri), Kevin Magnusen (Has) i Luis Hamilton (Mercedes).

Posle dve odvežene trke prvi u generalnom plasmanu je Šarl Lekler sa 45 bodova, osam više od timskog kolege Karlosa Sainsa.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Australije koja je na programu 10. aprila.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje